Dezinfekce

Komplex opatření směřující k ničení choroboplodných mikroorganismů v prostředí tak, aby nezpůsobily další šíření nakažlivých onemocnění lidí a zvířat.

Dezinfekce preventivní

Zabraňuje vzniku nákazy a zlepšují se hygienické podmínky prostředí, v živočišné výrobě předchází tzv. stájové únavě a vzniku depresivního růstového faktoru.

Dezinfekce ohnisková

Cílem je přerušit další šíření nákazy.

Dezinfekci provádíme v těchto objektech

  • Drůbežárny
    • mokrou cestou (postřik)
    • plynnou cestou (aerosol)
  • Objekty ŽV
    • před naskladněním, po nákazách
  • Bramborárny
    • před naskladněním, cílem je zamezit vzniku šíření chorob u skladovaných brambor vlivem houby a bakterie z prachu, dřevěných či starých shnilých brambor
    • aplikace se provádí po předchozí důkladné mechanické očistě
  • Kuchyně a ostatní objekty

Dezinfekci provádíme nejnovějšími přípravky, dle konkrétních podmínek objektu volíme odpovídající přípravky co do spektra účinnosti tak požadavků prostředí.

Image 0 -

Image 1 -

Image 2 -

Image 3 -